Amandel tartelettes met pistache

Gewoon lekker bij de koffie omdat het kan. Ze zijn makkelijk om te maken, heerlijk zoet én gluten vrij! 

Ingrediënten:

Voor de tartelettes:
250 gram amandelmeel
40 gram kokosolie (geurloos)
1 ei
1 el stevige yoghurt
2 el kokosbloesemsuiker
1 tl vanillepoeder

Voor de vulling:
200 a 250 gram rauwe pistache (of andere noten)

1 blik gecondenseerde melk

Verder:
8 a 10 tartelette vormpjes

Verwarm de oven voor op 170ºc en meng de amandelmeel, kokosolie, ei, yoghurt, suiker en de vanillepoeder door elkaar heen. Kneed het mengsel tot een glad deeg en leg het even 15 tot 20 minuten koel weg. Wanneer het deeg uit de koeling komt is het iets makkelijker te verwerken. Verdeel het deeg over de vormpjes en druk deze erin. Zorg voor een mooie gladde bodem met een klein opstaand randje. Prik wat gaatjes in de bodem om te zorgen dat ze niet omhoog komen met bakken. Bak deze nu 8 minuten of haal ze er eerder uit als de randen sterk gaan kleuren. Laat de tartelettes 20 minuten tot een half uur afkoelen.

Wanneer de bodems afkoelen kan de oven iets omhoog naar 180ºc. Verdeel als de bodems goed zijn afgekoeld eerst de gecondenseerde melk over de vormen zodat er een mooi laagje opzit. Zolang de koek bedekt is tot aan de rand dan worden ze het mooist. Niet te veel en ook niet te weinig. Verdeel nu de noten over de gecondenseerde melk en druk ze er een beetje in. Bak de tartelettes in 12 tot 15 minuten goudbruin en laat ze goed afkoelen voordat je ze serveert, de karamel is namelijk best heet!

 

Geef een reactie