Pecannoten
Amerika is verreweg de grootste producent van deze noot. De bomen groeien van oudsher in het wild in het zuidwesten van Amerika. Later is men de bomen ook gaan aanplanten en nu groeien ze in ongeveer de helft van Amerika. Zowel de aangeplante als de wilde bomen worden geoogst. De noot van de wilde boom is iets kleiner dan die uit de boomgaarden en de oogst is minder groot.
Een apart gegeven is dat we in onze Westerse maatschappij erg veel waarde hechten aan het uiterlijk van de noot. De dop van de pecannoot is alles behalve mooi. Om toch aan de behoefte van de consument te voorzien worden de pecannoten voor de Amerikaanse markt gebleekt en gepolijst en voor Europa worden ze zelfs roodbruin geverfd (red bleached en polished). In feite grote onzin aangezien het niks toevoegd aan de noot en de dop zelfs weggegooid wordt.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie 736 kcal./3.076 kJ.
Totaal vetten 71,2 gr.
Totaal eiwitten 9,2 gr.
Totaal koolhydraten 12,3 gr.
Totaal mineralen 1,6 gr.
Totaal vitamines 3,1 mg.